Zioła w kubku i na talerzu - spotkanie edukacyjne.

25/06/2016 14:00
25/06/2016 16:00

Celem spotkania jest poznanie właściwości roślin jadalnych dla korzystania z ich dobroczynnych właściwości leczniczych, smakowych i biologicznie ubogacających codzienne posiłki. Spotkanie poprowadzą:
Gabaga - miłośniczka ziół i fitoterapii, miejska ogrodniczka.
Weganon - bloger, kompozytor roślinnych składników w mistrzowskie smaki kuchni wegańskiej.

Związki roślinne w ziołach, owocach czy warzywach współpracują z naszymi komórkami, pomagając im wrócić do normy lub utrzymać się w dobrej kondycji.
Rośliny oprócz tych obfitych właściwości pobudzających nasz system odporności i samoobrony są wartościowym surowcem dla kucharzy.

Gdzie?
RDK Jazdów

ul. Jazdów 3/18

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer